Seguidors

dimecres, 30 de març del 2011

Recepta de magret d'ànec amb salsa de taronja.

Link de la recepta original

A casa el magret ens agrada molt i per Nadal la meva mare i la meva germana l'han fet més d'una any, i també en alguna festa d'algun dia especial, amb una salsa de taronja. La veritat és que hem gaudit sempre molt amb aquest saborós plat, hi ha qui li posa de guarnició cruixent de patates, que queda molt bé, però se li pot posar un puré de patates, patates fregides o unes pastanagues nanes saltejades.

Ingredients

2 pits d'ànec, 50gr de mantega, 50 gr de sucre, 150c.c de salsa demi-glace o brou concentrat de carn, una copeta petita de licor de taronja, 2 cullerades soperes de vinagre balsàmic, 4 patates mitjanes, sal i pebre.

Com fer el magret d'anec a la taronja

Començarem fent la salsa de taronja. Pelem una mica de pell de taronja procurant no agafar la part blanca de la pell, i la tallem en juliana molt fina. La reservem.

En una cassola posem la mantega i el sucre i deixem que es faci com un caramel, afegim el suc de les taronges i posteriorment el licor i el vinagre balsàmic. Ho deixem reduir una mica, hi afegim les salsa de concentrat de carn i la juliana de taronja i ho deixem bullir uns 10 minuts fins que espesseixi una mica la salsa. Reservar.

Escalfem la planxa i, mentre s'escalfa, marquem el magret amb un ganivet ben esmolat, fent talls en forma de rombes.

Posem els magrets amb la pell de cara a la planxa i els daurem bé, uns 5 minuts per banda, jo els faig que quedin crudités per què ens agraden així, sinó els deixeu més estona.

Mentre escalfem el forn, posem la part del grill. Pelem les patates i les tallem a rodanxes molt fines, les posem en motlles individuals o en la safata del forn amb paper, les pintem amb oli, he aprofitat el que desprenen els magrets per pintar les patates, posem una mica de sal i pebre i ho posem al forn fins que estiguin cruixents i daurades, uns 6 minuts.

Temps d'elaboració 40 minuts

Dificultat Mitja

Degustació

Per a la presentació del magret d'ànec amb salsa de taronja, tallem el magret a trossos o en forma de ventall, salses per sobre amb la salsa de taronja i els trossets de juliana, acompanyem l'cruixent de patates. La salsa tot i ser agredolça, recorda bastant la dels creps Suzette, el punt dolç del sucre i vinagre es manté, i l'àcid de les taronges li dóna un punt exquisit.

Bon profit quan feu la recepta!!!!!


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada