Seguidors

dijous, 6 de setembre del 2012

Costelles de xai a l'all i romaní

Per elaborar aquest plat vaig consultar un programa de la DS de Nintendo que es titula "Cocina conmigo: ¿Què preparamos hoy?". Es tracta d'una ajuda per donar idees i que els nens (i els grans) ens fiquem a la cuina.
Aquesta és una forma diferent a la planxa i altres formes de preparar el xai, concretament les costelles i mitjanes. Sorprèn el sabor i l'aroma que li queda a la  carn. Aquesta forma de preparar el xai és senzilla i bona per preparar qualsevol altre carn.

Ingredients per a quatre persones.
  • Costelles i mitjanes de xai (3-4 peces per persona), 4 alls, un parell de branquetes de romaní per cap, oli d'oliva, pebre i sal. Una llimona per servir.
Com preparar el xai a l'all i romaní.

Per començar salpebrem les costelles i mitjanes. En una paella posem oli cobrint bé el fons, i posem el foc a mitja potència, mentre tallem els alls en làmines que les posarem a daurar i hi afegirem les branquetes de romaní que haurem rentat prèviament amb una mica d'aigua.
Un cop l'all està daurat, el retirem i el reservem juntament amb el romaní.
Tot seguit anem fregint les costelles i les mitjanes fins que es dorin que anirem col·locant a un plat amb paper de cuina perquè absorveixi l'excés d'oli.
Quan ja tenim tot el xai cuit enplatem amb un parell de branquetes repartim l'all cuit i hi posem un quart de llimona per alinyar amb un toc diferent.

Degustació.

Aquest és un plat que és ideal menjar-lo calent, i pel meu gust acompanyat d'una bona amanida i una mica de vi negre, com pot ser un Turó Negre.

Només em queda desitjar-vos, bon profit!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada