Fa pocs dies l'Anna (la meva germana) em va recordar que havia oblidat de publicar un plat que vam fer aquest estiu a Menorca... La història és molt senzilla, vam anar a pescar amb arcs i fletxes (sí, sí, com els indis) a una cala menorquina i entre les peces que vam pescar, l'Anna va "caçar" un magnífic pop de roca que vam posar al congelador perquè quan el cuinéssim no estès dur.
Al congelador s'hi va passar 3 dies.
- Un pop de roca o més depenent del tamany (com més gran és el pop més tarda en coure's, i es corre el risc de que quedi dur)
- 3 cebes
- dos alls
- oli, sal i pebre
- un got de vi blanc (250 ml)
Com fer el pop de roca amb ceba
Primer si no t'ho fan, cal netejar i pelar el pop (a mi m'ho va fer l'Anna). Un cop net, el trossegem al gust i el posem a una caçola amb oli lleugerament calent (el foc no ha d'estar massa fort), i hi posem els alls pelats sencers, i la sal i el pebre al gust. Mentre es cou el pop, afegim una mica de vi perquè no es quedi sense suc, i arreglem les cebes i les tallem en tires. Un cop el pop comença a esatr cuit hi tirem la ceba i abaixem el foc al mínim perquè es cogui a foc lent la ceba, i s'acabi de fer el pop. Quan la ceba està cuita hi afegim el vi que quedi, i deixem que rebaixi durant 5 minutets més.
Temps de preparació 45 minuts
Dificultat fàcil
Degustació
Es serveix calentet i s'acompanya amb un bon pa per sucar i vi (blanc o negre, el que agradi).
No sé si perquè l'havíem "caçat" a casa, però la veritat és que va quedar exquisit.... Encara ho recordo ara.
.
Xavi, m'agrada el plat, però millor la història...
ResponEliminaMC
SEMBLA QUE AIXÒ VA BÉ... MÉS DE 2600 VISITES!!!!
ResponElimina