Seguidors

diumenge, 27 de novembre del 2011

Pa de pessic de iogurt

Sembla mentida que bé va tenir una mica del clàssic pa de pessic (en broma l'anomeno "pan de pellizco" de vegades) per acompanyar un cafè amb o sense llet... Aquesta és una vella recepta copiada de la meva mare, que sovint encara fa. Evidentment a ella li queda millor.
Feia dies que ho volia fer amb el meu fill i ahir al vespre abans de sopar ho vam fer. És una d'aquelles activitats que són força agraïdes per a fer amb nens.

Com fer el Pa de Pessic, ingredients i elaboració.

Per elaborar el pa de pessic cal un iogurt (a mi m'agrada més si és de llimona), oli d'oliva, farina, 3 ous, un sobre de llevat, sucre i  una mica de mantega. Les mesures es prenen amb el got del iogurt.
Així preparem la mescla amb el iogurt, els 3 ous, un got d'oli d'oliva, 1 got i mig de sucre, 3 gots de farina i el sobre de llevat. Es mescla en un bol fins que té una consistència homgènia. Es pot fer a ma, però faig servir la betedora a poques revolucions.
El motlle cal l'untem amb mantega prèviament a posar-hi la mescla.
Preescalfem el forn a 180ºC.
Posem el motlle al forn. Passada una estona quan hagi pujat, es pot veure sieestà cuit punxant amb un ganivet, que sortirà net si és el cas. Si no surt net, cal esperar una mica més.

Dificultat, Fàcil
Temps de d'elaboració inclosa la cocció, 45 minuts

Degustació.

Ideal esperar unes hores a que es refredi. Un cop fred pot acompanyar-se amb mermelada, crema de cacau, o bé sol. A mi personalment m'agrada sol per acompanyar el cafè amb llet.

Bon profit!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada