Seguidors

dilluns, 20 de maig del 2013

Croquetes de la carn d'olla


Fa pocs dies em vaig trobar a un bon amic i una bona persona, al Jose, més conegut pel seu cognom i per ser un bon basc d’aprop de Bilbao. Em va dir que feia massa temps que no publicava cap recepta. La d’avui va decicada, a tu també t’ho he vist fer amb pollastre o pernil.

Si hi ha una recepta d’aprofitament que em recorda la infantesa és la de les cocretes que es fan amb la carn que ha sobrat del bullit del caldo. És una olor i un sabor que es recordaré per sempre més.

És una llàstima que per mandra no en fem més soviet, però la veritat és que, tot i ser fàcil, dóna força feina… Sortosament quan se les mengen els demés donen ganes de fer-ne un altre cop…


Ingredients

  • 80 g de mantega, 80 g de farina, 700 g de llet, 300 g de brou de bullit, 70 g de xoriço de l'olla, 70 g de pollastre de l'olla, 70 g de carn d'olla, pebre negre acabat de moldre, nou moscada i sal.

  • A més necessitarem farina, pa ratllat i ou per arrebossar.

Com fer croquetes del bullit del caldo


Com el pollastre, la carn i altres carns que vulguem fer servir ja els tenim cuits només ens quedaria tallar-los a trossets ben petits (soviet faig servir la picadora) i reservar-los.

Fem la beixamel de les croquetes. Fonem la mantega i afegim la farina. Remenem per formar un roux daurat. Anem afegint poc a poc la llet. Un cop s'hagi posat una mica de llet, n’afegim més, vigilant que quedi ben lligat sense grumolls. Finalment afegim el brou de bullit, també poc a poc. Això ho anirem fent amb el foc fort i sense parar de remenar.

Al final afegim la carn i el pollastre picats. Assaonem i deixem coure a foc més suau uns 5 minuts o fins a obtenir la consistència desitjada. Ha de quedar espès però no excessivament perquè no resultin pesades. Tampoc líquides perquè no se'ns desfacin a fregir.


Passem la massa a un recipient i deixem refredar unes 8 hores a la nevera. Posem un film que toqui la superfície perquè no es formi una capa dura.

Després agafem la massa, la pastem amb una mica de farina. Formem un canonet i tallem porcions. Les donem la forma. Passem per ou, pa ratllat i fregim o les podem congelar per fregir en un altre moment.

Temps d'elaboració 25 minuts
Dificultat Fàcil

Degustació


Aquest és un dels menjars que no recomanaria a ningú que faci dieta perquè és molt golós i per les moltes calories que acabem ingerint. Però què carai, un dia és un dia!!!!

Bon profit

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada