Seguidors

diumenge, 7 de desembre de 2014

Caragols amb pernil i xoriço

Caragols amb pernil i xoriço.


Dissabte passat vam anar a comprar al "súper" de La Pobla de Segur i planificant què calia, què dinaríem diumenge, de sobte vaig veure un paquet de caragols que tenien un aspecte magnífic... Una  bossa d'un quilo... Perquè no fer uns caragolets amb pernil i xoriço per dinar diumenge? 


Ingredients per a 4 persones:


1 bossa de malla de caragols d'1 quilo, el fumet de coure els caragols, 2-3 cullerades de tomàquet fregit de pot, 2 cebes mitjanes, 250 g. de daus de pernil, 250g. de xoriço tallat a daus petits, oli d'oliva verge extra, pebre i sal, i opcionalment caiena picant.
També ens caldrà una mica de farina per a purgar els caragols, unes fulles de llorer, una branca de romaní i una de farigola per a coure els cargols i fer el fumet.

Com fer caragols amb pernil i xoriço

Comencem purgant els caragols el dia abans. Els rentem amb aigua fresca a sota l'aigüera sense treure'ls de la malla que els conté. A casa em van ensenyar a afegir-hi farina, però a molts llocs simplement els posen en remull i els van canviant rentant cada poques hores amb aigua abundant...

Quan ens posem a cuinar els caragols, el primer que cal fer és renta'ls per últim cop, posa'ls a una olla (ara sí sense la malla) amb aigua fresca, i afegir-hi unes fulles de llorer, una mica de romaní (una branqueta) i també farigola. Cal que el foc sigui mig-baix per enganyar els caragols (que quedin fora tot i coure's), si el foc és alt, els caragols s'amagaran dins de la closca i serà més difícil agafa'ls per a menjar.
Quan arranqui el bull, afegirem una mica de sal i deixarem que s'acabin de coure 10 minuts.

Mentre es van coent els caragols, tallem les dues cebes a bocins petits i amb un bon raig d'oli la coem a una cassola amb una mica de sal. Mentre es va fent la ceba, tallem el xoriço a daus petits, i el mateix amb el pernil (si no els hem comprat tallats). Un cop la ceba està ben feta hi afegim el pernil i el xoriço i pugem el foc.




Tot seguit hi afegim 2-3 cullerades generoses de tomàquet fregit de pot. Afegim el pebre.
Colem els cargols i reservem el fumet de coure els cargols.

Afegim a la cassola els caragols al sofregit i afegim caldo de caragols fins cobrir-ho, remenem amb cura per no trencar la closca dels caragols i ajustem de sal. Si agrada que piqui una mica hi podem afegir un pebrot petit picant (caiena).



Deixem que faci "xup-xup" 10 minuts, i per acabar, afegim una mica més de caldo amb una cullerada de farina dissolta perquè faci espessir una mica la salsa dels caragols, i deixem que s'acabi de fer durant 10 minuts més.



Temps d'elaboració 50 minuts 
Dificultat Fàcil

Degustació

Els caragols els vam acompanyar amb un vi del priorat... i vam sucar força pa. En va quedar un bon plat (només érem 3) que es va aprofitar aquella setmana escalfant-ho en un pot.

Només cal després d'aquest plat, un cafè, i un sofà posat estratègicament davant de la tele per a fer una becaina.




.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada