Seguidors

dimarts, 8 de març del 2011

Recepta de pollastre amb llimona i llavors de sèsam cuinat en wok.

Link de la recepta original:


Una de les aventatges que ens ofereix el wok és que, podrem cuinar amb molt poc oli, pel que aquesta recepta, a més de saborosa, resulta bastant lleugera.

Ingredients per a 4 persones

  • 2 pits de pollastre, tallats a filets, 1 ceba, 1 ou, 25 gr. de llavors de sèsam, oli d'oliva verge extra, sal, l'escorça i el suc d'una llimona, 1gr. de gelatina de llimona i 2 cullerades soperes de sucre.

Com fer un saltejat de pollastre amb llimona i llavors de sèsam en el wok

Comencem posant els filets de pollastre entre 2 fulles de film de cuina i colpegem amb el corró perquè estiguin més toves i aplanades. Tallem els filets en petites tires d'un cm. d'amplada. Salpebrem i reservem. Piquem la ceba a la juliana.

Posem el wok a escalfar a foc molt fort. Batem l'ou. Arrebossem les tires de pollastre amb l'ou i després amb les llavors de sèsam. Posem en el wok tres cullerades d'oli d'oliva verge extra i saltegem les cebes durant un parell de minuts fins que s'estovin.

Incorporem al wok el pollastre arrebossat amb el sèsam i saltem fins que estigui daurat. Reservem. Tallem l'escorça de la llimona a tires fines. En un bol barregem bé el sucre amb l'escorça, el suc i la gelatina de llimona fins a formar un almívar lleuger.

Afegim l'almívar al wok, deixant que la barreja bombolleig una mica. Servim en racions individuals, i adornem amb les ratlladures de llimona.

Temps d'elaboració 20 minuts

Dificultat Fàcil

Degustació

Aquest saltejat de pollastre amb llimona i llavors de sèsam cuinat al wok, es pot servir acompanyat de salsa soja, en petits recipients, per mullar cada mos. També es pot una mica d'arròs basmati com a guarnició, o simplement una mica d'arrós bullit (blanc). La mateixa recepta m'han explicat que també queda força bona amb amb carn de magre de porc... i jo m'atreviria a dir que probablement amb vedella també.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada