Seguidors

diumenge, 10 d’abril del 2011

Recepta de fideus amb galeres

Link de la recepta original

Encara recordo com si fos ahir els fideus de galeres que feia la mare. Un sabor espectacular amb un crustaci que quan el compres al mercat encara belluga, i que quan érem nens mentre la mare ho preparava nosaltres hi jugàvem. Només em molestava el fet que quan menjava aquests crustacis havia d'anar en compte perquè sovint em  punxava i m'enfadava.

Ingredients

16 galeres, 400 grams de fideus grossos, 1 pebrot verd, 2 tomàquets madurs, 1 ceba, 2 alls, 1 cullerada de julivert picat, 1 litre de brou de peix, oli d'oliva, 1 culleradeta de pebre vermell dolç, uns brins de safrà, sal, pebre.

Com preparar els fideus amb galeres

Netegem i piquem finit el pebrot, els tomàquets, els alls i la ceba.
Posem una cassola (o paella gran de fons gros), al foc amb un bon raig d'oli. Afegim totes les verdures i deixem que vagin ofegant lentament.
Quan les verdures estiguin tendres, afegim el julivert picat i posem sobre les galeres salpebrades, deixem coure durant dos minuts més.
Retirem les galeres i afegim a les verdures el brou calent, el pebre vermell i el safrà. Tapem i deixem que bulli a foc mitjà durant uns 20 minuts. Si veiem que es consumeix massa brou, podem afegir una mica més de brou o d'aigua.
Vam tastar de sal i rectifiquem si cal. Afegim els fideus i deixem bullir durant el temps que ens recomani el fabricant.

També hem d'afegir les galeres, tenint en compte que aquestes van a necessitar uns 4 o 5 minuts de cocció, les afegirem a la vegada o dos o tres minuts més tard que els fideus, depenent del temps que aquests requereixin.

Quan les posem sobre els fideus, les revòlver amb aquests, perquè tot quedi cobert amb el brou.

Temps de preparació 45 minuts

Dificultat Baixa

Degustació

Servirem els fideus amb galeres recentment acabats de fer. Depenent de si ens agraden més o menys caldosos, podem jugar amb la quantitat de brou que li afegim.
Si volem fer "créixer" una mica aquest plat, podem afegir més brou i una patata tallada a rodanxes fines, durant la cocció de les verdures.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada