Seguidors

dilluns, 25 d’abril del 2011

El flam d'ou


Aquí tenim una recepta tradicional de moltes cases. A casa de la Montse sovint n'hi ha, per aprofitar els ous que li regalen. Sempre queda bo, i amb els dies s'aprenen petits trucs que fan que tinguin la marca personal amb coses tan senzilles com afegir més o menys sucre...

Ingredients


  • 1 litre de llet, 7 ous mitjans, 150 g de sucre, 1 branca de canyella i 1 pell de llimona.
  • Per al sucre, 100 g de sucre, 1 cullerada d'aigua i unes gotes de llimona.


Com fer flam a casa

En un cassó posem la llet amb la canyella i la vainilla. Si volem flams de vainilla, li posarem en lloc de canyella la vainilla. Bullim.


D'altra banda barregem els ous amb el sucre. Afegirem la llet que ja haurà bullit a poc a poc, colem i deixem refredar.
D'altra banda fem el caramel, només haurem de barrejar els ingredients i en una paella el courem fins que tingui color daurat. Posem en uns motlles i afegim la barreja de flam.
Posem al forn al bany maria a 170 º C durant uns 35 o 40 minuts. Si veiem que agafen color per dalt, podem tapar amb paper d'alumini.




Temps d'elaboració 1 hora
Dificultat Fàcil

Degustació


Un truc per veure si està feta la recepta de flam al caramel és provar amb un escuradents. Punxem i si ho traiem sec és que estan fets a la perfecció. Traiem, deixem refredar a la nevera ia menjar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada