Més d'un diumenge faig arrós. La veritat és que la recepta mai és igual, perquè depèn moltes vegades dels ingredients que tinc, però el pollastre no acostuma a fallar. És un plat que sempre (o casi sempre) queda bé, i que ajuda a fer neteja de algunes restes que tots tenim a la nevera.
La següent recepta és una estandarització de com fer-la, però el pollastre pot canviar-se per conill, i el xoriço pot posar-se o no, o posar-hi trocets de
pernil... I pel que fa a les verdures i altres, pebrot si o no, mongeta tendra igual, i els pèsols també hi caben.Ingredients per a 4 persones
- 300 g d'arròs bomba, 1 / 2 pebrot verd, 1 / 2 pebrot vermell, 4 xoriços criolls, 200 g de pollastre (pit o cuixes i contramuslos desossats), 650 ml de brou de pollastre (o alguna cosa més), 1 tomàquet madur, una culleradeta de pebre vermell, una mica de safrà, oli d'oliva i sal.
Com fer l'arròs
Com en tots els arrossos el primer que hem de fer és preparar els ingredients del fons. Els pebrots els tallem a rectangles com de 1 / 2 cm. Els xoriços a rodanxes, si tinguessin pell, la hi llevem. El tomàquet el pelem, espinyolat i tallem a daus. El pollastre en daus i el brou ho posem a escalfar en un cassó a foc suau. Pesem l'arròs també.
En una cassola o en una paella, posem una mica d'oli i hi anirem afegint a poc a poc tots els ingredients. Primer els xoriços, quan estiguin daurats afegim els pebrots, després el pollastre i el tomàquet i finalment l'arròs (sempre que el fons estigui sec).
Remenem l'arròs uns 30 segons i incorporem el brou que hauria d'estar bullint. La quantitat de brou depèn del tipus d'arròs principalment i com vulguem l'arròs: sec o caldós.
Deixem coure uns 18 minuts (també dependrà del tipus d'arròs). Deixem reposar 5 minuts fora del foc i tapat i servim.
Temps d'elaboració 40 minuts Dificultat Fàcil
Degustació
Servim l'arròs amb pollastre i xoriço crioll, queda perfecte acompanyat d'una mica d'allioli. O simplement sol. Per cert, per acabar podeu triar fer-ho al forn, en aquest cas deixar-ho coure uns 5 minuts sobre el foc i la resta en el forn. Ah, i afegir una mica menys de brou, ja que es produeix menys evaporació al forn.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada