Seguidors

dissabte, 16 d’abril del 2011

Recepta d'arròs amb pollastre i xoriço

Link de la recepta original




Més d'un diumenge faig arrós. La veritat és que la recepta mai és igual, perquè depèn moltes vegades dels ingredients que tinc, però el pollastre no acostuma a fallar. És un plat que sempre (o casi sempre) queda bé, i que ajuda a fer neteja de algunes restes que tots tenim a la nevera.

La següent recepta és una estandarització de com fer-la, però el pollastre pot canviar-se per conill, i el xoriço pot posar-se o no, o posar-hi trocets de
pernil... I pel que fa a les verdures i altres, pebrot si o no, mongeta tendra igual, i els pèsols també hi caben.

Ingredients per a 4 persones


  • 300 g d'arròs bomba, 1 / 2 pebrot verd, 1 / 2 pebrot vermell, 4 xoriços criolls, 200 g de pollastre (pit o cuixes i contramuslos desossats), 650 ml de brou de pollastre (o alguna cosa més), 1 tomàquet madur, una culleradeta de pebre vermell, una mica de safrà, oli d'oliva i sal.


Com fer l'arròs

Com en tots els arrossos el primer que hem de fer és preparar els ingredients del fons. Els pebrots els tallem a rectangles com de 1 / 2 cm. Els xoriços a rodanxes, si tinguessin pell, la hi llevem. El tomàquet el pelem, espinyolat i tallem a daus. El pollastre en daus i el brou ho posem a escalfar en un cassó a foc suau. Pesem l'arròs també.

En una cassola o en una paella, posem una mica d'oli i hi anirem afegint a poc a poc tots els ingredients. Primer els xoriços, quan estiguin daurats afegim els pebrots, després el pollastre i el tomàquet i finalment l'arròs (sempre que el fons estigui sec).

Remenem l'arròs uns 30 segons i incorporem el brou que hauria d'estar bullint. La quantitat de brou depèn del tipus d'arròs principalment i com vulguem l'arròs: sec o caldós.

Deixem coure uns 18 minuts (també dependrà del tipus d'arròs). Deixem reposar 5 minuts fora del foc i tapat i servim.



Temps d'elaboració 40 minuts Dificultat Fàcil

Degustació


Servim l'arròs amb pollastre i xoriço crioll, queda perfecte acompanyat d'una mica d'allioli. O simplement sol. Per cert, per acabar podeu triar fer-ho al forn, en aquest cas deixar-ho coure uns 5 minuts sobre el foc i la resta en el forn. Ah, i afegir una mica menys de brou, ja que es produeix menys evaporació al forn.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada