Seguidors

dimarts, 12 d’abril del 2011

Pastís d'espinacs a la romana


Ingredients per a 1 motlle de 24 cm

  • Per a la base, 200 g de farina, 100 g de mantega, 1 ou, 20 g de llet i sal.
  • Per al farcit, 500 g d'espinacs congelats, 100 g de cansalada, 50 g de formatge ratllat (tipus enmental), 100 g de formatge gruyère, 250 ml de llet, 3 ous, pebre i sal.

Com fer un pastís d'espinacs a la romana

Començarem fent la base del pastís. Barregem tots els ingredients, la mantega en pomada i l'ou a temperatura ambient. No cal pastar, després encongeix al forn. Només cal barrejar amb la punta dels dits.


Ajuntem la massa fent una bola i la deixem reposar 30 minuts en fred. Després la estenem i posem en un motlle de quiches.

Coem en blanc la base. És a dir, tapem amb paper d'alumini, posem sobre mongetes o cigrons o qualsevol altre pes. I posem al forn a 180 º C durant 15 minuts.


Mentre comencem a preparar el farciment. Coem els espinacs en aigua amb sal. Quan estiguin cuites les traiem, refresquem en aigua freda i escorreu bé, prement si fos necessari per treure tota l'aigua.


A part saltegem la cansalada i la barregem, fora del foc, amb els espinacs, la llet, els ous i el formatge ratllat.

Afegim el farcit al motlle, la base ja estarà cuita. Posem el formatge gruyère en talls per sobre i posem al forn a 190 º C durant 20 minuts.
Temps d'elaboració 1 hora 30 minuts

Dificultat Mtja

Degustació


Amb aquest pastís d'espinacs a la romana tindrem un entrant o una guarnició a un peix a la planxa (per exemple) fantàstic. Queda sucosa i alhora lleugerament daurada amb el formatge.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada