Seguidors

diumenge, 30 d’octubre del 2011

Recepta de panellets

En front del creixent poder de "Haloween", jo aposto encara per la castanayada i per fer els panellets a casa amb el meu fill. Així ahir i després d'haver anat al teatre, i després de sopar els vam posar a coure al forn... La massa la vam fer després de dinar i la vam deixar reposar tota la tarda.

Ingredients per 4 persones


500 grams d'ametlles en pols
400 grams. de sucre
200 grams. de patata
300 grams de pinyons
100 grams d'ametlles en gra
100 grams de coco rallat
un pot de cireres en conserva
1 ou


Com fer els panellets

Bullir la patata amb pell. Escórrer i fer un puré molt espès. Deixar referendar.
Amb l'ametlla, el sucre, la patata i l'ou fer una pasta que quedi lligada. tot treballant-la amb les mans.
Fer les formes de les boles. Passar les boles per l'ou batut.

Els de pinyó : passar la bola pel damunt dels pinyos perquè s'enganxin.
Els de coco : treure una part de pasta i pastar el coco.
Els de cirereta: fer la bola i posar-hi mitja cirera al damunt
Els d'ametlla : fem igual que els de pinyó però en forma allargada.

Cal tenir el forn molt calent i posar els panellets 10-15 minuts , vigilant que no es cremin.

Temps d'elaboració total 60-90 minuts depenent de les quantitats finals
Dificultat fàcil


Degustació

Cal deixar refredar-los i gaudir-los amb companyia... a les postres i una miqueta de vi dolç o cava.
Magnífca tradició que val la pena que no es perdi i si cal pot conviure perfectament amb les carbasses i les disfresses de monstres

DEDICAT AL MEU FILL!!!!!



.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada