Seguidors

dilluns, 24 d’octubre del 2011

Recepta de Bacallà al pil pil

La recepta d'avui me la va ensenyar un dia de guàrdia al CUAP de l'Hospitalet de Llobregat el Dr. Joaquim Asamar, mentre preníem un cafè abans de que arribessin més urgències que atendre... Em va dir que amb aquest plat sorpendria als meus comensals amb poca feina i embrutant poc. La veritat és que tenia raó, cada cop que he fet la recepta he triunfat.
En la recepta clàssica el més difícil és el pilpil, que no és més que una emulsió aprofitant el greix i proteïnes que desprén el bacallà mentre es cou...

Ingredients per 4 persones

  • Bacallà dessalat o al punt de sal (4 lloms macos, amb un total aproximat de 600grams)
  • Oli d'oliva 250cc
  • 4 alls
  • Julivert per a decorar el plat
Com fer el Bacallà al pil pil

En una caçola a foc baix posem a escalfar l'oli, laminem els alls, no massa prims i els afegim a la caçola amb l'oli. Quan l'oli comença a estar calent (fa petites bombolletes) mantenim la temperatura, i hi afegim els troços de bacallà desalat, primer pel cantó de la pell i després amb compte se li dona la volta i es cou per l'altre banda. És freqüent que el bacallà es pugui "trencar" quan el manipulem cuit, per això cal que fem servir bones eines per poder-ho manipular.
Un cop cuit el bacallà el reservem, i tot seguit farem el pil pil muntant-lo amb la batedora a poques revolucions (TRUC: si al intentar muntar el pil pil, que ha de quedar de textura com una maionesa no es lliga, es pot afegit un raig de llet -5-10cc i tornem a fer servir la batedora)


Temps d'elaboració 30 minuts
Dificultat fàcil

Degustació

Tot i que a mi m'agrada calent i recient fet, hi ha a qui també li agrada tebi o fins i tot d'un dia per un altre. Només cal emplatar-ho i posar-hi una mica de pil pil al costat i al damunt, i una mica de julivert per donar-li un toc de color.
Normalment sobra una mica de pil pil que és ideal per alinyar algun altre plat o alguna amanida a la que se li vol donar un toc diferent amb sabor i aroma marinar.
Espero que també t'agradi i trionfis.


.





1 comentari:

  1. A ver cuando quedas bien con nosotros y nos invitas a un Bacalaoooooooo al pil pil.

    ResponElimina