Seguidors

dilluns, 24 de gener del 2011

Fent negoci amb algunas insulinas: és ètic?

Enllaç amb article a 3 clics:

Al Regne Unit hi ha un gran enrenou amb l'anunci de Novo Nordisk de retirar la insulina humana Mixtard 30 i deixar la anàloga bifàsica. Aquesta decisió afectarà uns 90.000 pacients britànics, tindrà un sobrecost estimat de més de 9 milions lliures (potser és aquest el motiu?) i suposarà noves visites, revisió de les pautes, selecció dels tractaments alternatius, preocupació entre els pacients, canvi real (que desapareix el InnoLet i caldrà que els pacients agafin experiència amb el nou). Tot, suposa un fort impacte.



Però el futur no sembla massa millor. Novo Nordisk ha anunciat que, en els propers anys, retirarà totes les insulines humanes i comercialitzarà només els anàlegs. Els ells anomenen 'insulines modernes', tot i que els estudis científics mostren que els anàlegs, no ofereixen cap avantatge sobre les humanes: ni en eficàcia ni en seguretat ni en resultats a llarg termini.



Els editors de Drug and Therapeutic Bulletin es pregunten si Mixtard 30 hagués tingut més èxit amb el dispositiu FlexPen, tal com està comercialitzada a Alemanya ... on no es retirarà.


Referències
  1. Mixtard 30 - going, going, gone?. Drug and therapeutics bulletin. 2010 Aug; 48 (8) :85.

Més articles que recolzen l'opinió de que el canvi d'insulines no està justificat, ja que no hi ha valor afegit per al malalt i sí més cost...

  • How small changes led to big profits for insulin manufacturers (Com petits canvis van portar a grans guanys per als fabricants de la insulina). BMJ 2010; 341:c7139





1 comentari: