Seguidors

dimecres, 23 de febrer del 2011

Verdines estofades. Recepta

Link de la recepta original: "

Aquest és unplat de cullera. Pels que ens agrada el menjar "potent" i que indiscutiblement ens donarà de ben segur el plaer d'aquells plats calents quan l'entorn és fred.

Jo no coneixia les verdines, però totes les referències em feien pensar que les gaudiria. Habitualment les descriuen com mlt fines i suaus a la boca, i a l'hora de coure-les no cal tan de temps com amb les seques que fem servir habitualment.

Ingredients per a 4 persones

  • 500 g de verdinas, 1 pebrot vermell, 1 pebrot verd, 1 ceba, 4 xoriços, 4 botifarres, 1 os de genoll, 1 tros de cansalada, oli d'oliva i sal.

Com fer les verdinas estofades

Posem en remull les verdines el dia abans unes 12 hores. L'endemà fem un fons amb la verdura. Piquem i saltem en una mica d'oli. Afegim les mongetes prèviament escorregudes, l'os i la cansalada. Cobrim d'aigua.

Quan comenci a bullir refredem 3 vegades fent un rajolí d'aigua en els llocs on bulli. Retirem l'escuma que vagi sortint i deixem coure durant unes 2 hores o fins que estiguin tendres.

Uns 30 minuts abans d'acabar afegim els xoriços i botifarres.
Temps d'elaboració 3 hores

Dificultat Fàcil


Degustació

Just abans que acabin de coure les Verdines retirem els ossos, la cansalada i llesquem la botifarra i el xoriço. Tornem a la cassola i servim ben calent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada