Seguidors

divendres, 22 de juny del 2012

Recepta de creps amb llet semidesnatada sense lactosa

Link de la recepta original:


Aquesta recepta l'he copiat i traduït perquè em va fer gràcia el fet de que es fes amb llet semi sense lactosa... Imagino que l'epidèmia que tenim d'intoleràncies alimentàries fa que tots ens espabilem una mica més a la cuina.
Les creps són originàries de la Bretanya francesa, i el que jo no sabia és que hi ha dos tipus de creps, les d'estil francés (més fines) i les d'estil americà (més gruixudes).
No sé a vosaltres, però tot i que les dolces són les que tenen més fama, a mi les que més m'agraden són les "salades".
Sembla que la llet semidesnatada sense lactosa ens ajuda a tenir una digestió meyns pesada, i també amb menys greixos aportant alhora nutrients bàsics de gran qualitat.
La proposta de la recepta també és original per la farina, que és farina d'arròs (apte per a cel·líacs).

Ingredients (per a quatre persones):

  • Massa de les creps: 150 grams de farina d'arròs, dos ous, 150 centilitres de llet semidesnatada sense lactosa, 150 cl. d'aigua, un pessic de sal i un raig generós d'oli d'oliva.
  • Farciment: 4 talls de pernil serrà (que no porti lactosa en la seva preparació), pebrot verd italià, api, pastanagues i enciam.

Com fer les creps:


En primer lloc es baten bé els ous i es van afegint a poc a poc amb la resta d'ingredients líquids remenant bé fins que quedi una barreja homogènia. Després tirem la sal dins de la farina i la posem en un bol formant un forat al centre dins del qual abocarem la preparació anterior.

Després seguir barrejant bé amb un cullarot fins que es dissolgui tota la farina i quedi una massa espessa. Mentrestant posem a foc lent la paella greixada (oli d'oliva), perquè vagi escalfant.

Quan la base de la paella estigui calenta podem anar abocant porcions de massa (de la mida d'un cullerot de servir) dins, movent el recipient perquè quedi tot el fons cobert. Una vegada que s'ha daurat d'una banda podem donar-li la volta ajudant-nos per dos escumadores (o pales de cuina), amb compte perquè no es trenquin.

Després col · locar les creps en els plats i encara calents, s'omplen i afegirem la guarnició que considerem convenient. Estan delicioses ... de fet també ho estan sense cap acompanyament.

Que les gaudiu.

Recomanacions:

  • Variacions: a mi m'encanten les de formatge, amb qualsevol formatge, però també admeten llom, ou dur ratllat o salsa de tomàquet... I molta imaginació

    Si s'utilitza una paella antiadherent és més fàcil donar-los la volta.

    Temps d'elaboració: 60 minuts.

    Dificultat: Fàcil.

.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada