Seguidors

dilluns, 11 de juny del 2012

Pollastre a la crema

Link de la recepta original


El pollastre és una de les carns que a casa acostumo a fer sovint. No és habitual que ho faci en salsa. Normalment el faig per a mi sense massa floritures al forn sense sal amb espècies, o bé al vapor mentre es couen algunes verduretes, tot junt, però aquesta recepta m'ha semblat original i una bona alternativa al que tots fem habitualment.


Ingredients per a 2 o 3 persones

1 pollastre trocejat (menys els pits), 2 cebes, 4 patates, 3 o 4 pastanagues, 1/2 got de vi blanc, 400ml de nata per cuinar, sal, oli i pebre.


Com fer el pollastre a la crema


Abans de passar a l'acció, cal començar netejant i tallant el pollastre en trossos més petits (llevat que 
ja us ho hagi fet el carnisser). Separem les cuixes de les cambres del darrere i retirem el costellam de les ales. També netegem la pell perquè no quedin restes de plomes.

Amb el pollastre trossejat i salpebrat, posem un raig d'oli a escalfar en una paella gran, en la qual daurarem bé les peces per ambdues cares. Després retirem el pollastre i hi afegim la ceba en juliana i les pastanagues pelada i tallades a rodanxes.

Saltegem una bona estona, tornem a posar el pollastre, aboquem el vi blanc, baixem una mica el foc i deixem que es faci amb la paella tapada durant 25-30 minuts. Quan el pollastre estigui tendre, afegim la nata líquida, ajustem de sal i, a la recepte original suggereixen afegir una culleradeta petita de concentrat de carn.

Baixem el foc al mínim i deixem que la salsa espesseixi. Per servir podem acompanyar el pollastre a la crema amb unes patates fregides tallades a daus que li van de meravella, o fins i tot podem afegir-juntament amb la resta de verdures al coure el pollastre.

Temps d'elaboració 45 minuts. Dificultat Fàcil.


Degustació

Aquest és un plat que perfectement el podem gaudir en diferents moments. Que l'esforç que fem per elaborar-lo el podem repartir en diferents "tuppers" i gaudir-ho en diferents estones. Jo l'acompanyaré quan el faci amb una mica de verdureta al vapor: una mica de bròquil o qualsevol altre de les que hem faig habitualment.


"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada