Seguidors

dijous, 12 de juliol del 2012

Fideus amb Rossellones

Avui li he demanat al Marc que busqués una recepta per dinar. Havia de triar quelcom que no fós el que ell vol menjar habitualment i hem trobat una recepta de Fideus amb Cloïsses (cuina típica gallega) que li ha semblat que podíem fer junts. Evidentment, hem fet una adaptació de la recepta original.
Aquest plat és més típic de la tardor o l'hivern, però avui fa un dia amb una temperatura fresqueta.

Ingredients per 2 persones

1/2 kg de rossellones, 3 tomàquets madurs, 1 ceba, 2 alls, julivert, 200 g de fideus, safrà i 2 fulles de llorer envolquellant una branqueta farigola.

Com fer els fideus amb rossellones

En primer lloc cal posar les rossellones amb aigua i sal per netejar-les mentre preparem el sofregit.


Agafem l'all el piquem i el daurem en una olla amb oli calent, tot seguit hi afegim la ceba ben picadeta i la coem. Un cop la ceba està ben cuita hi afegim els tomàquets que haurem rallat. Hi posem una punteta de sucre perquè perdi l'acidesa, i el julibert picat i salem al gust deixant que s'acabi de coure tot plegat.


Mentre es fa el sofregit posem a bullir les rossellones amb un all i el llorer i la farigola. Quan s'obren les rossellones colem el caldo i les reservem.


Afegim el caldo d'haver bullit les rossellones al sofregit, i quan començaa bullir hi afegim els fideus. Quan els fideus estan cuits, hi afegim les rossellones i ja ho tenim a punt per servir.

Degustació

Ha estat un plat que hem gaudit plenament. Segur que si el dia hagués estat més calorós no ens hagués entrat tan bé. Mentre es coien els fideus hem fet una mica d'aperitiu amb unes gambetes cuites salades, i després dels fideus hem gaudit d'un gelat. 



.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada