Seguidors

dimarts, 30 d’agost del 2011

Recepta en vídeo, del clàssic pastís de formatge.

Link de la recepta original


Ràpida i molt fàcil de preparar, el clàssic pastís de formatge és ideal per afalagar a les teves visites sense perdre tot el matí a la cuina. Com es pot veure al vídeo, és cosa de 10 minuts, encara que després cal enfornar mitja hora i esperar que es refredi a la nevera, però durant aquest temps podem fer altres coses.

Ingredients

  • 300gr de formatge d'untar, 3 iogurts naturals, 150gr de sucre (10-12 cullerades), 50gr de farina (3 cullerades), 3 ous i una mica de mantega
  • Opcionalment, per a decorar: una mica de melmelada al gust i xocolata blanca ratllada.

Com fer el pastís de formatge




Per començar, barregem tots els ingredients (menys la mantega) en un bol, batent bé fins aconseguir una crema fina. No us espanteu si us sembla més aviat líquida, és normal, després en el forn agafarà consistència.


Agafem un motlle d'una grandària mitjana i el untem de mantega per tot arreu. El motlle que escollim influirà en el gruix del pastís, com més gran sigui el motlle, més fina el pastís i viceversa. A mi no m'agraden els pastissos molt gruixudes, així que he escollit un de gran, però si no la voleu tan fina, agafeu un més petit.

Aboquem la crema que hem preparat en el motlle i al forn a 170 º C durant uns 30 minuts. El temps varia en funció del gruix, així que el millor és que, cap al final, clavéis un escuradents de tant en tant, i si surt net, ja podeu treure el pastís del forn.

Encara que ja sembla que tenim la nostra pastís de formatge llista, falta la part més difícil, esperar almenys dues hores mentre es refreda a la nevera. A meitat espera podem treure, untar-la amb una mica de melmelada de gerds (o un altre sabor) i també una mica de xocolata blanca, encara que això és totalment opcional, el pastís també està bo sol.
Temps d'elaboració 10 minuts, 30 minuts al forn i 2 hores a la nevera.

Dificultat Fàcil.

Degustació

El clàssic pastís de formatge és una recepta saborosa i molt versàtil, el mateix t'arregla unes postres que un berenar o un esmorzar. Podem preparar una gran pastís i anar cobrint-lo amb diferents melmelades o fins i tot xocolata fosa, així tindrem més varietat de sabors amb la mateixa deliciosa base.


"

1 comentari: