Seguidors

dimecres, 24 d’agost del 2011

Quiche de patates, ceba i bacó

Link de la recepta original



Tot i que he de confessar que m'agrada més recient fet i calent, també he de reconéixer que el que ha sobrat un cop fred també m'agrada força.

Ingredients

1 làmina de pasta brisa, 4 patates, 2 cebes, 100 grams de bacon, 150 grams de formatge gruyere ratllat, 2 decilitres de nata, 1 decilitre llet, 2 ous, 2 rovells, oli d'oliva, nou moscada, sal i pebre.

Com preparar la quiche

Preescalfem el forn a 180 º C. Estenem la massa brisa sobre un motlle rodó apropiat per a la quiche i per forn. Punxem el fons. Cobrim la massa amb paper de forn o paper d'alumini, posem sobre una mica de pes (cigrons per exemple) i coem al forn durant uns 15 o 20 minuts.


Pelem les patates i les trossegem a cubs petits. Pelem i tallem en làmines les cebes. Trossegem petit el bacon.

En una paella amb una mica d'oli saltegem les patates. Quan comencin a estar daurades les retirem a un plat i les salpebrem. Reservem.

A la mateixa paella ofeguem a foc lent les cebes. Afegim el bacon, deixem coure durant uns minuts, salpebrem lleugerament i afegim les patates que teníem reservades. Remenem i deixar coure tot junt durant 2 o 3 minuts. Retirar i reservar.

En un bol batem els ous, un pessic de nou moscada, la nata i la llet. Afegim, el formatge ratllat i les patates. Barregem i bolquem la barreja sobre la massa brisa que ja tenim cuita. Introduïm al forn durant 35 minuts, podem donar-li un toc de gratinador durant els últims 10 minuts de cocció.


Temps d'elaboració 45 minuts.
Dificultat Baixa.

Degustació

Podem servir la quiche de patates, ceba i bacó, acabada de sortir del forn, freda, a temperatura ambient o reescalfada, tant se val, aquesta riquíssima de qualsevol manera.

Si l'acompanyem amb una amanida verda i prenem una peça de fruita com a postres, la convertim en un menú complet.

"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada