Seguidors

diumenge, 14 d’agost del 2011

Mousse de tomàquet i mascarpone.

Link de la recepta original



Quan arriba l'estiu, dóna gust poder gaudir de receptes fresquetes, ràpides i fàcils de preparar. Aquest és el cas d'aquesta recepta de mousse de tomàquet i mascarpone, que podeu deixar llista gairebé sense treballar, i després de la seva refrigerat, delectar-vos amb ella en el sopar, després d'un dia de calor.


A més, la combinació d'ingredients genera una textura molt suau i agradable, que presa bé freda, agradarà a tots a casa, i d'aquesta manera fem alguna variació en la nostra dieta, que no tot són gaspatxos i amanides a l'estiu.

Ingredients per a 3 persones


  • 4 o 5 tomàquets madurs, 100 ml de mascarpone, 100 ml de maionesa, 100 ml de nata líquida, un manat de coriandre molt picat, una dent d'all, melva per acompanyar.


Com fer mousse de tomàquet i mascarpone


Comencem pelant els tomàquets, i partint-los per la meitat. Els salem i deixem que s'escorrin posant-los cap per avall sobre un paper absorbent. Després, retirem les llavors i els triturem amb la batedora i reservem a la nevera.


Batem en un bol el formatge mascarpone i la nata líquida, fins que siguin una crema lleugera, ia continuació li incorporem la salsa maionesa. Si voleu, en comptes de mascarpone, podeu utilitzar un iogurt natural o tipus grec.

mus.jpg

Piquem molt fi l'all i el coriandre. Si ho preferiu, podeu utilitzar julivert o cebollí, l'important és que estigui molt picat. Fiquem la crema de mascarpone a la batedora de vas, afegim l'all i el coriandre i el triturat de tomàquet, i li donem unes voltes perquè es barregi tot bé i escumegi una mica.


Un cop estigui llesta, aboquem la mousse en recipients individuals per a cada comensal, i els deixem a la nevera almenys un parell d'hores perquè estigui ben fred. Després, el decorem amb més coriandre picat, una fulla d'alfàbrega, un fil d'oli d'oliva verge extra i unes resquills de melva, que posem al centre just en el moment de portar a la taula.

Temps d'elaboració 20 minuts, més el refredat

Dificultat Fàcil

Degustació


Aquesta recepta de mousse de tomàquet i mascarpone, la podeu prendre com a entrant o com sopar lleuger, i pot estar molt rica també si la acompanyeu d'encenalls de salmó, o de daus de pernil i ou dur picat com si fos un salmorejo.

.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada