Seguidors

dijous, 21 de juliol del 2011

Huevos rancheros (ous ranxers)

Link de la recepta original.


Sobre els ous ranxers es diu que era el dinar dels jornalers mexicans que treballaven en els ranxos i que es va acabar convertint en el dinar clàssic de Mèxic, aconseguint tal popularitat que aviat va sortir de les fronteres del país, convertint-se també, en un dinar gairebé nacional als EUA Com a qualsevol plat d'aquells lars no li pot faltar l'important toc picant, que deixem variar al gust, per a aquells que no els apassioni o per als que els apassioni, però hagin evitar.



Ingredients per persona


2 "tortites" (coques) de blat de moro, 2 ous, 2 tomàquets madurs, 1 / 4 ceba, 1 / 2 pebrot verd de fregir, 1 culleradeta de salsa de chile, un pessic de sal, un pessic de sal d'all, oli d'oliva.


Com preparar ous ranxers


Trossegem ben finit la ceba, el pebrot verd i els tomàquets. Ho posem tot en una paella amb un raig d'oli calent i ho sofregim lentament. Enmig de la cocció afegim la culleradeta de salsa de chile, la mica de sal i de sal d'all. Remenem de tant en tant. Quan aquest estigui en el punt de cocció que més ens agradi, el retirem i reservem calent.


En una altra paella, posem unes gotes d'oli d'oliva, l'escalfem i daurem les coques de blat de moro, una a una, per ambdues cares. Les retirem i les reservem en calent.

En una altra paella fregim els dos ous. Ja tenim tots els ingredients a punt per muntar el nostre plat.

Temps de preparació 20 minuts

Dificultat Baixa.

Degustació


Servirem els nostres ous ranxers posant al fons del plat les "tortites" calentes. A sobre de cada truita posarem els ous fregits, que regarem amb la salsa i per fi decorarem amb una mica de coriandre o de julivert picadet, aquest últim pas és opcional.


Per descomptat aquest plat admet tantes variacions com famílies el cuinen, hi ha qui li afegeixen uns fesols fregits, salsitxes, tiretes de pollastre rostit, arròs bullit, carn picada, xoriço o bacó fregits, etc.

Si no disposem de salsa de chile, podem substituir-la per un raig de salsa tabasco o per un parell de bitxos bé picadetes o per qualsevol altra salsa o preparació que acostumem a utilitzar com picant, afegint més o menys quantitat segons els nostre gust

 
.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada