Seguidors

dilluns, 19 de setembre del 2011

Recepta de pastís turc de iogurt



A primera vista pot recordar molt a un pastís de formatge però en tacte i gust no tenen res a veure.
Quan us introduïu una mica d'aquest pastís a la boca notareu com és una espècie de núvol pel esponjós que resulta i sobretot lleuger. I en sabor té un gust agre que convida a posar-li tocs dolços com de melmelada o un almívar.

Ingredients

  • 6 ous, 150 g de sucre, 75 g de farina normal, 1 / 2 culleradeta de llevat tipus royal, 600 g de iogurt grec natural, suc de 1 / 2 llimona i un pessic de sal.

Com fer un pastís turc de iogurt

Comencem preescalfant el forn a 160 º C i engreixaren un motlle de cèrcol desmuntable de bescuits amb mantega.


D'una banda batem els rovells amb el sucre fins a obtenir una crema de color clar. D'altra banda batrem les clares a punt de neu.

A la primera barreja hi afegim el farina amb el llevat i la sal. Incorporem el iogurt i el suc de llimona i barregem bé. Finalment afegim les clares barrejant amb compte perquè no es baixin.

Posem la massa en el motlle i posem al forn durant 1 hora. No us estranyi que al treure'l es baixi i quedi com arrugat pels costats, és normal. No tingueu por perquè quedarà esponjós igualment.


Temps d'elaboració 1 hora 30 minuts.
Dificultat Mitjana.

Degustació

Ideal afegir-hi alguna mermelada o algu dolç que contrasti amb el sabor peculiar del pastís. Als que els agrada la xocolata, pot provar-se d'acompanyar-ho a,b una mica de crema de cacau.
BON PROFIT!!! 




.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada