Seguidors

dimarts, 27 de desembre del 2011

Triangles de pasta fil·lo farcits de llagostins i alvocat

Aquest any volia fer alguna cosa especial per la nit de Nadal... Vaig inspirar-me en la revista que regala als seus clients "caprabo". I com sempre de la recepta original vaig prendre la idea però hi vaig fer algunes petites modificacions al meu gust, amb molt bon resultat. Tot seguit us ho explico.


Ingredients per a 4 persones

  • 4 fulls de pasta fil·lo
  • 1 llima
  • 2 alvocats (si són una mica madurs molt millor)
  • llagostins frescos 250g
  • pipes de girasol pelades
  • mentega
  • oli, sal
Com fem els triangles farcits

En primer lloc cal coure els llagostins, que prèviament em salat, fregint-los en una paella amb una oli d'oliva. Un cop cuits, els reservem i els pelem, i tot seguit els tallem a trocets petits. Reservem l'oli de coure els llagostins.
Pelem els alvocats, els xafem, els afegim el suc de la llima perquè no s'oxidin, i hi afegim els llagostins que hem tallat a trocets i també hi afegim l'oli de coure'ls que hem reservat.
De la pasta resultant de la mescla en fem quatre parts i cadascuna de les parts la col·loquem a la meitat dels quadrats de pasta fil·lo que haurem preparat d'un tamany de 20x20 cm aproximadament, i cobrim amb la meitat contralateral doblegant-ho.
Desfem una cullerada de mantega i pintem la cara superior dels triangles fets, i tot seguit hi posem les pipes de girasol pelades.
Escalfem el forn a 180ºC i en la zona mitja posem la safata i deixem que es faci fins que es dorin els triangles, i ja ho tenim a punt per emplatar i menjar.

Dificultat, fàcil
Temps d'elaboració 60 minuts

Degustació

Es tracta d'un primer plat lleuger al que li va molt bé un acompanyament d'unes fulles d'amanida de brots tendres i algun tomaquet, amanits amb alguna vinagreta suau, i fins i tot s'hi pot afegir una mica de pinya o/i raïm que li dóna un contrast a la boca molt i molt peculiar.

Bon profit!!!!


.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada