Seguidors

dimarts, 8 de maig del 2012

Remenat de salmó i espàrrecs bladers

Recepta de referència


Fa uns dies vaig tenir la sort d'aconseguir autèntics espàrrecs de marge. No parlo d'espàrrecs verds, sinó d'autèntics de marge de camp, amb el seu punt d'amargor i el seu sabor fresc. Amb aquests vaig preparar un magnífic remenat de salmó i espàrrecs.
A més, com a casa estem fent bondat amb els àpets, preparo el salmó i els espàrrecs en papillota (o al microones al vapor), abans de passar-los a la paella pel remenat.

Ingredients per a 4 persones

  • 400 gr. de filets o lloms de salmó, 150 gr. d'espàrrecs de marge, 4 ous, sal (actualemnt quan cuino per mi no en faig servir i queda bo igual) i oli d'oliva verge extra.

Com fer remenat de salmó i espàrrecs bladers

El primer que cal fer és netejar i blanquejar les espàrrecs de marge, en una cassola amb aigua salada. Un cop estiguin al dente, els passem a un bol amb gel per aturar la cocció, i els escorrem bé sobre el colador.


Per evitar l'excés de calories de fer-ho fregit, en lloc de saltar el salmó en una paella, utilitzem un envàs de silicona per fer papillota i col · loquem en ell, el salmó picat en trossos i els espàrrecs. Un rajolí curt d'oli d'oliva verge extra i un pessic de sal i al forn 3 minuts.
Si no teniu aquest estoig, podeu fer un envàs casolà amb paper alumini o paper de forn i coure el salmó i els espàrrecs de marge en ell. En coure'ls en la papillota, es fan al vapor en el seu propi suc quedant molt lleugers.

Un cop els ingredients estiguin al punt, posem en una paella dues cullerades d'oli d'oliva, fem una volta als espàrrecs i el salmó i afegim els ous sense batre, i els trenquem mentre movem contínuament, fins que acabi de quallar l'ou.

Temps d'elaboració 15 minuts.
Dificultat Fàcil.

Degustació

Podeu gaudir d'aquest remenat de salmó i espàrrecs de marge, acompanyant-ho d'unes torrades de pa cruixents o biscotes. Si no teniu espàrrecs de marge autèntics, podeu substituir-los per espàrrecs verds, molt més fàcils de trobar, i com última opció també es poden fer servir espàrrecs en conserva.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada