Els “callos” amb cap i pota d’en Xavier
Fa massa temps que no escric res al bloc...
Els experts diuen que cal fer almenys una entrada cada 15 dies (2 al mes) per a
mantenir un bloc.
No us penseu que no menjo. I tant que ho faig!!!!
Així que l’única excusa que tinc és anar massa enfeinat per a publicar les receptes
i receptetes que vaig fent.
Avui un clàssic de la cuina, la “tripa” de
vedella (com diu la meva mare) amb “cap i pota” que podem trobar a grans superfícies
ja barrejats, i al mercat de tota la vida, a la “triperia”...
Ingredients per a 4 persones (o més)
400g de tripa marró de vedella
200g de cap i pota
Bacó en daus
Tomàquet sofregit
2 cebes petites
Farcellet d’herbes (llorer, farigola, romaní)
Oli, sal, herbes de provençals, pebre i 3 “bitxos”
picants
Caldo casolà 250 ml
Com fer els “callos” amb “cap i pota” d’en Xavier
El primer que cal fer és tallar la ceba fina
per sofregir. Tot seguit, a l’olla ràpida, hi posem un raig d’oli i encenem el
foc. Un cop l’oli comença a estar calent, hi afegim el bacó i deixem que es
faci, i amb el foc baix perquè no se’ns faci massa afegim la ceba i la coem
fins que quedi transparent. Hi afegim el tomàquet sofregit de pot ( mig bric
que són aproximadament 200 g ).
Remenem una mica i deixem coure uns pocs minuts a foc lent. Tot seguit hi
afegim el caldo, les herbes i corregim de sal. Afegim pebre al gust, herbes
provençals (una cullerada de cafè) i els 3 “bitxos” ( si no agrada picant pot,
posar-se mig i si agrada molt picant algun més).
Per acabar afegim la tripa i el “cap i pota”,
i tapem l’olla ràpida mantenint un foc mig-baix. Quan comenci a sortir vapor,
baixem el foc i ho mantenim durant mitja hora.
Quan la vàlvula de l’olla baixi ja ho tindrem
a punt per a gaudir-ho, tot i que aquest és un dels plats que reposat i
reescalfat guanya.
Degustació
Personalment m’agraden tal com surten de l’olla,
però he de confessar que més d’una vegada quan els reescalfo els he afegit
cigrons o espinacs.
És un bon plat per acompanyar un aperitiu (una
tapa) o un gustós segon plat.
He de confessar que l’últim cop que en vaig
fer la meva mare em va dir que em quedaven millor que a ella. Van quedar bons,
però mare només n’hi ha una!!!
Dificultat, fàcil
Temps d'elaboració, 45 minuts
Dificultat, fàcil
Temps d'elaboració, 45 minuts
Bon profit
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada